jennychristinefredriksson.blogg.se

Midsommarafton, midsommarafton, ja då är sommaren som bäst.

Publicerad 2010-06-24 16:13:00 i Allmänt,

Vänner! Jag lever och mår bra. Har bara råkat ta ett av mina nu välkända blogguppehåll :-) Mycket har hänt.

Världens finaste bror tog ju studenten, vilket firades med buller och bång :-) Släkt och vänner samlades, och Philip fick en så bra dag som det bara gick (trots regn och rusk, vad gör väl det när man är nybakad student?). Grattis igen Phille, bra jobbat!

Sen vi åkte tillbaks till Norge igen har allt gått i ett. Mycket jobb, häng med fina vänner, avskedsfest och fytt hem. Jag är nu alltså hemma igen, förhoppningsvis för att stanna. Åtminstone någorlunda nära hemma. Det känns jäkligt bra. Efter denna sommar är förhoppningsvis år av flängande över. Vi håller alla våra tummar för att det blir som jag vill :-)

Norge är alltså ett avslutat kapitel. Konstigt hur något som började så jobbigt och inte alls kul, med vad som kändes som motgångar i ett (ett jobb långt ifrån vad jag vill göra, mörk kall vinter, och finaste farmor och mormor som lämnade oss här på jorden, ni är så saknade!), kunde sluta så bra. De sista fyra månaderna var så himla mycket bättre! Mycket beroende på ljusare tider, men framför allt på människorna. Mycket svenskar anlände till Gjövik, som är alldeles underbara. De behövdes verkligen! Även om vi har bott trångt och litet (3 personer i en etta är ibland lite påfrestande :-), så har jag redan glömt fjantiga småtjafs om disk och städning. Det jag tar med mig är månader där jag vart heldig, och fått bo med både min helt fantastiska syster, och min hjärtevän. Älskar er mycket. Jobbet kändes också betydligt lättare sista månaderna, och pengarna som vi väntat på började rulla in som de skulle. Allt blev helt enkelt mycket lättare vartefter. Helt plötsligt kom då den dagen när det var dags att åka hem. Jättekonstigt verkligen, och med så sjukt blandade känslor. Total lycka över att få vara hemma hela sommaren, kunna göra det jag vill, och vara nära alla de jag tycker mest om i hela världen. Samtidigt fälldes en del tårar över att (igen) lämna underbara människor, som vi lärt känna och tycker om så himla mycket, och det ställe som faktiskt har vart vårt hem sen i oktober. Stian, Daniel, Henrik, Fia, Simon, fina ni. Vi ses snart igen! Kärlek til er.

Vi åkte från Gjövik till Nyhammar där vi lämnade av saker och kläder, hann med årets första dopp och mys i strålande solsken. Igår kväll kom vi hem till Västerås. Idag har det vart underbart sommarväder, jag, Erik och pappa har spelat volleyboll och haft hur mysigt som helst. Nu bär det snart av mot Stockholm och såsmåningom Årsta Havsbad, där vi ska fira midsommar. Världens bästa IdaKarin-Johan-Oliver och Marie kommer imorgon för att fira med oss, det kommer bli hur bra som helst!

Så, skulle inte internet fungera ute på vischan, så..

Glad midsommar till er alla härliga vänner! Hoppas ni får en jättefin helg!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela